Volitve so za nami. Rezultati so takšni kakršni so, verjetno je malokdo navdušen z njimi. Sicer je z veliko prednostjo zmagala SDS z Janezom Janšem, vendar s premalo desnimi strankami v parlamentu, s katerimi bi lahko sestavil koalicijo, si Janša ne more obetati mandata za oblikovanje vlade.


Veliko pa je levih strank, ki so se uvrstile v parlament, a so vse napovedale, da ne bodo šle v koalicijo z SDS. Sicer leve stranke ne morejo biti ravno zadovoljne z doseženimi rezultati, čeravno javnosti pravijo drugače, vendar jih je kljub temu dovolj za večino, ki bi jim omogočila sestavo nove vlade. Ali je Marjan Šarec, prvak LMŠ, dovolj močna in karizmatična oseba, ki bi ne samo združila in vodila, temveč tudi uspešno kontrolirala vse partnerje v koaliciji? Če lahko sodimo po zadnji Cerarjevi koaliciji, v kateri so se po njegovem odstopu pokazale veliko globlje razprtije med koalicijskimi partnerji, kot je sprva kazalo, čaka Šarca zelo težko, skoraj da nemogoče delo.

Kaj pa vi mislite, komu od obeh prvakov bo uspelo sestaviti vlado? Janši ali Šarcu? Ali pa nobenemu od obeh … Vabimo vas, da sodelujete v naši anketi.

ANKETA: Kdo bo sestavil vlado?
  • Janez Janša. 47%
  • Noben, čakajo nas nove volitve. 28%
  • Marjan Šarec. 24%
  • Me ne zanima. 2%

Hvala za vaš glas!