Stranka kamniškega župana in bivšega predsedniškega kandidata, Lista Marjana Šarca je imela v soboto kongres. Člani so le potrdili že prej znane kandidate, ki bodo v Mariboru stranko zastopali na prihajajočih parlamentarnih volitvah.


Stranka kamniškega župana in bivšega predsedniškega kandidata, Lista Marjana Šarca je imela v soboto kongres. Člani so le potrdili že prej znane kandidate, ki bodo v Mariboru stranko zastopali na prihajajočih parlamentarnih volitvah. Še najbolj je presenetila kandidatka Lidija Divjak Mirnik, direktorica Študentskih domov Maribor in mestna svetnica, članica Liste za pravičnost in razvoj, katere predsednik je Stojan Auer.

Auer optimistično v prihodnost

Na kongresu stranke so izvolili staro-novo vodstvo, predstavili program stranke ter kandidatke in kandidate za volitve v Državni zbor Republike Slovenije. Da se je med njimi znašla tudi predstavnica njegove stranke, Stojana Auerja ne preseneča. »Volitve seveda pomenijo leporečenje, številni pa že naslednji dan pozabijo kaj so obljubili. Lidija Divjak Mirnik tega nikoli ne bo. Ona je človek, ki bo vse to kar govori tudi udejstvovala. Jaz sem prepričan, da bo njena zmaga, ultimativna zmaga, ne samo zanjo in listo, ki jo zastopa, ampak predvsem za Maribor in Štajersko,« optimistično v prihodnost zre Auer.

Lidija Divjak Mirnik

Auer je poudaril, da je bila njegova lista deležna več ponudb političnega sodelovanja. »Več razlogov je, da smo se odločili za Listo Marjana Šarca. Ponuja svežino, ponuja novost, mladost in program, ki ga je ta trenutek potrebno prepoznati kot takšnega, ki bi res lahko pozabil te stare zamere tako levih kot desnih. Predvsem pa Slovence ne več kregal, ampak jih dejansko popeljal tja, kot je rekel Šarec, ne kot drugo Švico, ampak kot prvo Slovenijo,« odločitev pojasni predsednik Liste za pravičnost in razvoj, Stojan Auer.

Divjak Mirnikova poudarja, da ostaja članica Liste za pravičnost in razvoj in da stranke ne menjava vsako leto kot to počno drugi. Kljub vsemu se bo ob morebitni izvolitvi v parlament morala odločiti za Listo Marjana Šarca na kateri bo tudi kandidirala in se zavzemala predvsem za področja šolstva, kulture, športa in turizma, saj po njenih besedah na drugih področjih dovolj strokovno podkovana.
Divjak Mirnikovi simpatiziranje z različnimi političnimi poli ni tuje?

Vse lepo in prav, če ne bi tudi v tem bilo veliko predvolilnega govoričenja in predvsem demantiranja morebitnega novega predsednika vlade. Spomnimo, da je Marjan Šarec od vsega začetka poudarjal, da politika potrebuje sveže, nove obraze, ki s politiko še niso kontaminirani. Zdaj pa se na njegovi listi pojavlja Lidija Divjak Mirnik, znano ime lokalne politike, ki je v preteklosti bila blizu Francu Kanglerju, na predčasnih parlamentarnih volitvah leta 2011 pa je podpirala kandidaturo Stojana Auerja na listi Janševe SDS, kar kaže, da ji simpatiziranje z različnimi političnimi poli ni tuje. Po navedbah nekaterih medijev pa naj bi bila povezana tudi s Primožem Juhartom, nekdanjim mestnim svetnikom Auerjeve liste, znanim iz velike ter odmevne mariborske afere “hobotnica Univerze v Mariboru” kot je pred dvema letoma poročal medij times.si.

Vprašanje o tem, koliko iskreni so nameni Divjak Mirnikove, glede na njeno preteklost je torej na mestu. Sicer pa med kandidati Lista Marjana Šarca postreže z veliko že poznanimi imeni kot sta novinarka Uršula Majcen in urednik Rudi Medved, nekdanji prvi mož Leka Vojimir Urlep in nekdanji košarkar Dušan Hauptman. So to torej nepoznani obrazi o katerih govori Šarec?

Več v prispevku:

Matej Regent