Po preštetih glasovnicah po pošti iz tujine so nekateri kandidati, ki se jim je obetal poslanski sedež, ostali praznih rok. Do sprememb med poslanci je prišlo v Levici, NSi in Stranki Alenke Bratušek, kažejo podatki, objavljeni na spletni strani Državne volilne komisije (DVK).


Po zadnjih predčasnih državnozborskih volitvah je sprva kazalo, da bodo v parlamentu samo štirje mariborski poslanci. In sicer Branislav Rajić (SMC), Franc Trček (Levica) ter novinca Dejan Kaloh (SDS) in Lidija Divjak Mirnik (LMŠ). A po preštetih glasovnicah po pošti iz tujine bo kot kaže v Državnem zboru še peti poslanec iz Maribora, Andrej Rajh iz Stranke Alenke Bratušek.

Državni zbor. Foto: STA.

Medtem ko se je poslanski mandat v novomeški volilni enoti najprej obetal Petru Dirnbeku iz Brežic, pa je očitno več glasov med kandidati Levice v tej enoti zbral Primož Siter iz Trbovelj.

Med poslanci NSi v prihodnjem mandatu ne bo Martina Mikoliča, župana Šmarij pri Jelšah, pač pa se je v državni zbor uvrstil Aleksander Reberšek iz Žalca.

Spremembe so tudi med poslanci Stranke Alenke Bratušek, pri čemer pa predsednica stranke Alenka Bratušek še vedno ostaja zunaj parlamenta. Namesto Jožefa Ribiča, ki se mu je pred prištetimi glasovi po pošti iz tujine obetal poslanski stolček, bo nanj sedel Andrej Rajh iz Maribora.

Povezan članek:

Kdo iz Maribora bo sedel na poslanskem stolčku?