Iz prodajnih polic so umaknili zajemalka iz črnega najlona z držalom iz nerjavnega jekla Gizmo.


 

Zdravstveni inšpektorat RS je preko sistema RASFF prejel obvestilo, da je bila na slovensko tržišče iz Španije distribuirana neskladna zajemalka iz črnega najlona z držalom iz nerjavnega jekla Gizmo BG-3244. Prodajalec izdelka v Sloveniji, podjetje TCC Plus d.o.o. izvaja prostovoljni umik in odpoklic izdelka.

Foto: Zdravstveni inšpektorat

Pri preskušanju vzorca izdelka je bila ugotovljena previsoka specifična migracija primarnih aromatskih aminov, zato je izdelek neskladen in lahko predstavlja tveganje za zdravje ljudi. 

Pri Zdravstvenem inšpektoratu svetujejo potrošnikom, ki so omenjeni izdelek kupili, naj ga ne uporabljajo in naj ga zavržejo ali vrnejo prodajalcu.

Izdelek je bil naprodaj v trgovinah Kristalček KZ Tolmin, Jager supermarket Radvanje Maribor in supermarket Majšperk, prodajalnah Interspar Ptuj, Nova Gorica, Maribor Pobreška in Cesta proletarskih brigad, Koper, Vič, Novo mesto, Celje, Velenje Celjska cesta in Šalek, Kranj, Murska sobota, Interspar Citypark Ljubljana ter v trgovini Boutique Pikaloni – Planet Tuš, so sporočili iz Zdravstvenega inšpektorata.

Podatki o izdelku:

Izdelek: Zajemalka 32,5 cm iz črnega najlona z držalom iz nerjavnega jekla
Oznaka: Gizmo BG-3244
EAN koda: 6944217207361
Lot: 01.06.2016
Dobavitelj: TCC Plus d.o.o., Kosovelova ulica 16, 3000 Celje