Približuje se rok za oddajo prošenj za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov visokošolskega študija v (zasebnih) študentskih domovih, dijaških domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2018/19.


Študenti visokošolskih študijskih programov, ki želijo koristiti pravico do subvencije za bivanje morajo prošnjo za sprejem ali podaljšanje bivanja oddati do 16. avgusta 2018 preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ, so zapisali pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Rok velja tudi za tiste, ki se bodo vpisali ali šele oddali prijavo za vpis na študij po roku za oddajo prošnje za subvencionirano bivanje študentov.

V študijskem letu 2018/19 je skupaj razpisanih 11.941 mest za subvencionirano bivanje, za sprejem 4.050 in 7.876 za podaljšanje bivanja ter 15 mest, ki so namenjena študentom s priznano mednarodno zaščito.

Višina subvencije za bivanje študentov za študijsko leto 2018/19 je 21,50 evrov na študenta za javne študentske (dijaške) domove ter 32 evrov na študenta za zasebne študentske domove in zasebnike, so še v sporočilu za javnost zapisali pri ministrstvu.

V Mariboru za študente 2.663 ležišč

Študentski domovi Univerze v Mariboru, ki se nahajajo v petih naseljih (v bližini fakultet in centra mesta), nudijo študentom 2.663 ležišč, od tega 753 ležišč v enoposteljnih sobah. Cene bivanja pa se gibljejo med 73,50 in 138 evri. Prednostni seznam študentov za vselitve bo objavljen v sredini septembra 2018 na spletni strani študentskih domov, na domač naslov pa bodo študenti prejeli odločbo, nato še vabilo na vselitev.​

Razpis in pregled razpoložljivosti subvencij za bivanje po visokošolskih središčih in krajih kapacitet sta objavljena na tej povezavi.