Na nekaterih mejnih prehodih je potrebno čakati več kot uro, na številnih cestah prihaja do zastojev.


Že v jutranjih urah nastajajo na mejnih prehodih daljše čakalne dobe. Na mejnem prehodu Gruškovje je za izstop potrebno čakati 1 uro in 45 minut, na mejnih prehodih Dobovec, Starod in Rogatec je potrebno čakati 1 uro in 15 minut. Na mejnem prehodu Podgorje se čaka eno uro ter na mejnih prehodih Dragonja 40 minut in Starod 20 minut, je zapisano na prometno-informacijskem centru.

Čakalne dobe. Foto: STA.

Prav tako nastajajo čakalne dobe tudi za vstop v državo in sicer na mejnem prehodu Gruškovje in Jelšane je potrebno čakati 45 minut, na Obrežju pol ure ter na mejnem prehodu Dragonja slabih 20 minut.

Prihaja tudi do zastojev

Na koncu podravske avtoceste pri Podlehniku proti Hrvaški je zastoj dolg že 2,5 kilometra. Pri prometno-informacijskem centru priporočajo prestop meje na mejnih prehodih Zgornji Leskovec, Zavrč ali Središče ob Dravi. Na štajerski avtocesti pred zaporo pri priključku Šentjakob proti Mariboru je zastoj dolg en kilometer.

Do zastojev prihaja tudi na cestah Šmarje – Dragonja, Izola – Strunjan, Seča – Sečovlje, Podgrad – Starod in Podlehnik – Gruškovje.

Številne zapore

Predvidoma od 14. ure bo na vzhodni ljubljanski obvoznici zaprt razcep Malence iz smeri Golovca proti Rudniku. Zaprta bosta tudi izvoza Ljubljana – jug, tako iz smeri Dolenjske kot tudi iz smeri Rudnika. Zapore bo predvidoma do 15. avgusta zvečer. Na štajerski avtocesti bo med Šentjakobom in Domžalami proti Mariboru zaprt vozni pas do nedelje, 2. avgusta, predvidoma do 16. ure.

V soboto in nedeljo, 11. in 12. avgusta, bo na regionalni cesti Brezovica – Logatec, na Vrhniki pri avtocestnem priključku promet potekal enosmerno proti Ljubljani. Proti Logatcu je obvoz skozi Pod Hruševico ali Malo Ligojno. Priključek Logatec na primorski avtocesti bo zaprt predvidoma do 16. avgusta, poroča prometno-informacijski center.