Na nekaterih cestah nastaja gost promet, daljša čakalna doba za osebna vozila pa je na mejnih prehodih Gruškovje, Dragonja, Jelšane in Sečovlje.


Na mejnem prehodu Gruškovje je potrebno za vstop in izstop iz države čakati okoli pol ure. Na mejnem prehodu Dragonja in Sečovlje je za izstop potrebno čakati 40 minut, za vstop pa uro in pol. Na mejnem prehodu Jelšane pa je za vstop potrebno čakati pol ure, poroča prometnoinformacijski center.

Zastoji na avtocesti. Foto: STA.

Do zastojev prihaja na primorski avtocesti od Brezovice proti Vrhniki ter pred predorom Karavanke proti Avstriji, zaradi kontrole prometa na avstrijski strani.

Na štajerski avtocesti med priključkom Dramlje in predorom Pletovarje v smeri Maribora je zaradi okvare vozila zaprt počasni pas.

V času turistične sezone velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton in sicer ob sobotah med 8. in 13. uro, na primorskih cestah med 6. in 16. uro ter ob nedeljah in praznikih med 8. in 21. uro, na primorskih cestah med 8. in 22. uro.