Predsednik društva Beli tiger Martin Pučko je za danes sklical novinarsko konferenco, na kateri je želel razčistiti nekatere nedorečene reči, sproti pa odprl še nekaj novih.


Pred koncertom, ki je bil napovedan za 27. maj, je želel Martin Pučko razčistiti nekatere nejasnosti, ki so nastale okrog (ne)pravilnega delovanja društva. Te so na družbenih omrežjih povzročile cel plaz različnih objav, predvsem negativno nastrojenih, kar je vplivalo tudi na sam koncert. Zaenkrat velja, da je dobrodelni koncert v Celju za nekaj časa prestavljen.

Martin Pučko, zastopnik društva Beli tiger.

Po tem, ko so po uredništvih medijev zaokrožili emaili, katerih pošiljatelji želijo ostati anonimni, se je začela tančica okrog Belega tigra razgrinjati. V teh emailih so številne obtožbe letele predvsem na osebno raven proti Martinu Pučku, na njegovo zgodovino in opozorila po nepravilnem delovanju društva.

Zaenkrat še nobena od obtožb proti Pučku ni bila dokazana, vendar se s pretečenim časom in razpletom dogodkov vse bolj kaže, da zgodba družine Šoštarič ni enaka tisti, ki jo pred mediji govori Pučko.
S prodajo vstopnic in sredstev donatorjev zbrali več kot 15 tisoč evrov

Ena osrednjih točk na novinarski konferenci je bila usoda denarja, ki se je 7. januarja zbiral na dobrodelnem koncertu za Mitjo Šoštariča. Pučko je številke predstavil – skupaj so po navedbah predsednika društva s prodajo vstopnic in sredstev donatorjev zbrali 15.384 evrov. Do oklestene številke 11.116,70 evra pridemo po izračunu tako, da odštejemo vse stroške organizacije.

Mitja Šoštarič tega denarja še ni prejel. Težava je v tem, da neposrednega nakazila društvo Beli tiger ne želi izvesti, ker se s tem naj ne bi strinjali donatorji, ki so skupaj prispevali okrog 6.700 evrov.
Kdaj bo opravljena transakcija še ni znano

V kratkem naj bi obe strani prišle do dogovora – društvo naj bi zbrana sredstva nakazalo neposredno avtohiši, kjer bo družina kupila avto, za katerega je bil predviden denar. V petek od odvetnika Martina Pučka izvemo več o omenjenih sredstvih, ki naj bi tako rekoč čakala na transakcijo. Kdaj točno bo transakcija opravljena in kaj bo policija storila v nadaljnjem postopku kazenske ovadbe za sum poslovne goljufije proti Martinu Pučku – še ni znano.

Več v prispevku:

Simon Cigula

Povezan članek:

Humanitarnost Belega tigra?