Policisti Specializirane enote za nadzor prometa so konec tedna med nadzorom ugotovili več hujših prekoračitev hitrosti. Med drugim so ujeli tudi »dirkače«, ki so po slovenskih cestah divjali s kar 260 kilometri na uro.


Policisti so v nedeljo na avtocesti izven naselja Drnovo opazili večjo skupino športnih vozil višjega cenovnega razreda. Izkazalo se je, da gre za udeležence t. i. carbage run potovanja, ki se ga udeležijo vozniki več držav in v okviru katerega potujejo čez različne države. Ob tem občasno tekmujejo med sabo, takšne spontane dirke pa so zaradi visokih hitrosti skrajno nevarne, so sporočili s Policije.

Dva voznika sta po slovenskih cestah dirkala tudi z 260 kilometri na uro.

Voznika Lamborghini Huracana in Audija R8 sta se odločila, da bosta tekmovala od cestninske postaje Drnovo do Čateža. Policista Specializirane enote za nadzor prometa sta na razdalji 3.300 metrov prevožene poti z videonadzornim sistemom Provida izmerila njuno povprečno hitrost, ki je znašala kar 251 kilometrov na uro, trenutne hitrosti pa so segale tudi prek 260 kilometrov na uro.

Brezobzirna voznika sta bila za prekršek kaznovana s po 1.200 evri globe in devetimi kazenskimi točkami. Foto: Policija
Slovenska policija sicer pri izmenjavi informacij glede prirejanja morebitnih dirk tesno sodeluje tudi s tujimi varnostnimi organi.
 

Policisti zaznali tudi številne druge kršitve

Na avtocesti med Grosupljem in Višnjo Goro, kjer je hitrost omejena na 100 kilometrov na uro, so vozniku motornega kolesa namerili hitrost 159 kilometrov na uro. V bližini Trebnjega so pri vozniku Audija A5 tujih registrskih oznak,v predoru, kjer je hitrost omejena na 100 kilometrov na uro, namerili kar 157 kilometrov na uro. Za več kot polovico je omejitev hitrosti prekoračil tudi tuji voznik Mercedes Benza, tipa S400, ki je prav tako skozi predor vozil s 159 kilometrov na uro.

Prehiteval kar po odstavnem pasu

»Na primorskem kraku avtoceste so policisti ustavili voznika, ki je vozil s hitrostjo 170 kilometrov na uro in prehiteval ostala vozila kar po odstavnem pasu. Voznik BMW-ja M5 pa se je odločil, da bo na odseku, kjer je omejitev hitrosti 130 kilometrov na uro, vozil s 190 kilometri na uro,« so še sporočili iz Policije