Slovenska policija bo v Srbijo napotila petnajsto skupino policistov, ki bo med 8. avgustom in 7. septembrom srbskim kolegom pomagala nadzorovati prehajanje državne meje zaradi povečanega števila migrantov.


Pred odhodom jih je danes, 7. avgusta, sprejela namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar. Sprejemu je prisostvoval tudi Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije na Generalni policijski upravi, so sporočili iz Policije.

Slovenska policija bo v Srbijo napotila petnajsto skupino policistov, ki bo med 8. avgustom in 7. septembrom pomagala srbskim kolegom. Foto: Policija

V Srbiji bodo en mesec naloge opravljali policisti Andrej Petrovič iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor na Policijski upravi Maribor, Boris Krajnc iz Policijske postaje Ljubljana Center na Policijski upravi Ljubljana, Robert Feher iz Postaje mejne policije Petišovci na Policijski upravi Murska Sobota in Dražen Papec iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Kranj na Policijski upravi Kranj.

Z izkušnjami z delom slovenskih policistov v Srbiji jih je seznanil Mitja Vidmar iz Sektorja za operativno podporo na Policijski upravi Ljubljana, sicer vodja štirinajste skupine napotenih policistov.

Pomoč na državni meji Gradina

Policisti bodo naloge opravljali na območju Postaje mejne policije za varovanje državne meje Gradina na tamkajšnji Policijski upravi Pirot. Slovenski policisti bodo naloge s področja varovanja državne meje izvajali v delovni policijski uniformi, ne bodo pa izvajali nalog s področja zagotavljanja javnega reda in miru, so še zapisali pri Policiji.