Na Hrvaškem je danes dan žalovanja zaradi smrti legende hrvaške glasbe Oliverja Dragojevića. Pogreb bo jutri v krogu družine in prijateljev v njegovem rojstnem kraju Vela Luka na Korčuli.


Za danes so na Hrvaškem razglasili nacionalni dan sožalja zaradi smrti priljubljenega hrvaškega pevca Oliverja Dragojevića. V ta namen bodo v vseh državnih in javnih poslopjih izobesili državne zastave na pol droga, poročajo hrvaški mediji.

Foto: Facebook Oliver Dragojevic (Official)

Andrej Plenković je včeraj sklical telefonsko sejo hrvaške vlade in predlagal sprejetje odloga o razglasitvi 31. julija kot nacionalni dan žalovanja zaradi smrti Oliverja Dragojevića. S predlogom so se strinjali vsi člani vlade.

V Hrvaškem narodnem gledališču v Splitu bo danes potekala tudi žalna slovesnost, ki se je bo udeležil tudi predsednik vlade Andrej Plenković.

V Splitu se bodo danes še danes poslovili od Dragojevića, saj bo nato njegova krsta na katamaranu zaplula proti Korčuli, kjer bo jutri v popoldanskih urah pogreb v Veli Luki, poročajo hrvaški mediji.

Novica o smrti legende hrvaške glasbe je močno pretresla številne Hrvate, ki so se v nedeljo zbirali na trgih v več hrvaških mestih in prepevali njegove pesmi.