Grške gasilske službe so v nedeljo potrdile, da so umrle še tri dodatne osebe v grozljivem požaru, ki je uničil obmorska letovišča v bližini Aten. S tem se je število smrtnih žrtev povzpelo na 91, poroča francoska tiskovna agencija AFP.


Strokovnjaki so mnenja, da je k enemu najhujših požarov tega stoletja pripomogla mešanica slabega urbanističnega načrtovanja, vključno z izgradnjo preštevilnih zgradb ob gorljivih gozdnih površinah, poroča AFP.

Slika je simbolična. Foto: Xinhua/STA.

Kot je povedala tiskovna predstavna Stavroula Malliri, ostaja najmanj 25 oseb še naprej pogrešanih. Nekateri izmed teh pogrešanih bi lahko bili med 28 žrtvami, katerih trupla trenutno pregledujejo patologi in zaenkrat še niso bila identificirana, je tiskovni predstavnik Spiros Georgiou povedal za AFP.

Med smrtnimi žrtvami so tudi številni otroci, vključno z devetletnima dvojčicama, šestmesečnim dojenčkom, 11 in 13 let stara brat in sestra ter še en 13-letnik. Med žrtvami so že identificirali tudi tujce, med drugim mlad irski par, ki sta bila na poročnem potovanju, Poljakinjo in njenega sina ter Belgijca, katerega hčerko so rešili še poroča francoska tiskovna agencija.

Požar je prejšnji ponedeljek izbruhnil na območju pristaniškega mesta Rafina, ki se nahaja vzhodno od Aten. Skoraj polovica domov v letovišču Mati je bila v požaru uničena ali zelo poškodovana.