Zvezni sodnik Sergio Moro je odpravil odločitev prizivnega sodnika, da nekdanjega brazilskega predsednika Luisa Ignacia Lulo Da Silvo izpustijo iz zapora.


Zvezni sodnik Sergio Moro je odpravil odločitev prizivnega sodnika, da nekdanjega brazilskega predsednika Luisa Ignacia Lulo Da Silvo izpustijo iz zapora. Prizivni sodnik Rogerio Favreto je sprva odredil, naj nekdanjega brazilskega predsednika Lulo do konca pritožbenega procesa izpustijo iz zapora, kjer prestaja kazen zaradi korupcije.

Sodnik Sergio Moro, odgovoren za primer korupcije nekdanjega brazilskega predsednika, je po poročanju Reutersa njegovo odločitev preklical, kar je podprl tudi prizivni sodnik Pedro Gebran Neto. Lula tako nadaljuje prestajanje 12-letne zaporne kazni.
 
Nekdanji predsednik, ki je Brazilijo vodil med letoma 2003 in 2010, ves čas trdi, da je nedolžen in da so obtožbe zoper njega politično motivirane, saj naj bi mu želeli onemogočiti kandidiranje na brazilskih predsedniških volitvah oktobra letos. Javnomnenjske raziskave aprila so sicer kazale, da naj bi bil Lula glavni favorit za zmago.

Več v prispevku: