V Parizu so pričeli pozdrav poletju s postavitvijo plaže ob reki Seni. Številni ležalniki in pisani senčniki so nabrežje Sene spremenili v urbano plažo.


 

Temperature so presegle 31 stopinj celzija, kar je kar 7 stopinj več kot je povprečje v tem obdobju. Obiskovalci so tako z veseljem poiskali košček sence pod pripravljenimi senčniki in si seveda privoščili osvežujočo pijačo.

To leto so ponudbo na nabrežju reke se obogatili. Ob celotnem bregu in kanalu reke v severovzhodnem delu mesta je nameščenih 800 ležalnikov, razprtih 500 senčnikov in postavljenih 52 palm. Prav tako so poskrbeli za številne igre za otroke spremljevalne športne aktivnosti. Plaža bo doprta vse do 2.septembra.

Lani je bilo nabrežje tudi pokrito s peskom, ki ga je zagotovilo eno izmed podjetij, ki izvaja svoje aktivnosti tudi v Siriji. Letos tega peska ni, vendar ga obiskovalci dejansko sploh ne pogrešajo.

Letos se je plaža odprla dan po tem, ko je Francija premagala Urugvaj na svetovnem nogometnem prvenstvu. Škoda, da odprtje plaže ni vsovpadalo z zmago Francije. Zagotovo bi bila evforija na nabrežju Sene nepopisna.

Več v prispevku: