Turizem je specifična gospodarska panoga, ki pa precej prispeva k slovenskemu BDP. Tudi v destinaciji, kjer kot glavno mesto prednjači Maribor, turizem nima zanemarljivega pomena. Eden od ključnih atributov je Pohorje, kjer je danes glavni protagonist javno podjetje Marprom. Direktor slednjega, Bernard Majhenič, je zato ob Alenki Iskri (nekdanji predsednici uprave Term Maribor) ter Milanu Razdevšku (nekdanjemu direktorju Zavoda za turizem Maribor) razpravljal o preteklih napakah, predvsem pa o prihodnosti.


Vsi so si bili enotni, da je med turističnim gospodarstvom premalo sodelovanja. Tukaj izstopajo spet poslabšani odnosi med Marpromom in Termami Maribor, ki bi morali biti boljši. Iskra tako celo dvomi, da imajo ruski lastniki Term Maribor še namen ostati v mestu ob Dravi. Majhenič je bil kritičen do DUTB, ki da Termam Maribor dopušča, da za ceno najemnine gostinskega lokala najemajo 600 postelj. Majheničev Marprom pri oddaji ponudbe za nakup nekaterih pohorskih hotelov ni bil uspešen. Ne glede na to Majhenič trdi, da ne želijo upravljati s hoteli. Bi pa si na in pod Pohorjem želeli partnerja, s katerim bi uživali v sinergijskih učinkih.

Nemalo besede je bilo namenjene še Zavodu za turizem Maribor-Pohorje, kjer se vse vrti okoli direktorice, ki naj ne bi delovala v korist Marproma v več primerih promocije zimske in poletne sezone.