Četrtega predvolilnega soočenja so se udeležili Franc Breznik, predstavnik SDS, Jernej Štromajer (SD), Franc Trček (Levica) in Uroš Prikl (Desus). Kandidati so predstavili svoje poglede na temo pravosodja in infrastrukture, veliko pa se je govorilo tudi o medijih, lastništvu in financiranju.


Največ ostrih besed je padlo med predstavnikoma SDS in SD. Že v uvodnih minutah je bilo videti, da so stališča Franca Breznika in Jerneja Štromajerja diametralno nasprotna. Breznik je precej gneva izlil na SD, češ da preko določenih oseb obvladuje medijsko hišo Večer.

Nadaljevalo se je s pojasnjevanjem ozadja financiranja in lastništva Nove 24 TV, kar je bila logična posledica. Ko je bila razprava pripeljana do točke pravosodje, pa se je eden od sogovornikov znova vračal v preteklost.

Trček in Prikl sta nekaj časa nemo opazovala dogajanje, nato pa poudarila, da bi tudi sama želela kaj povedati. Sogovorniki so bili enotni pri tem, da vse v državi ni v redu, posebno pri infrastrukturnih projektih, kjer močno ‘smrdi’.

Vsi bi izkoreninili korupcijo, poti do tja pa naj bi bile zelo različne. Nenazadnje je bilo celo priznano, da ima politika velikokrat zvezane roke.