Predzadnje soočenje predstavnikov političnih strank pred bližajočimi se volitvami v Državni zbor je postreglo z burno debato in razpravo na terminalu Letališča Edvarda Rusjana Maribor. Jernej Pavlič (Stranka Alenke Bratušek), Lara Krause (SLS), Zmago Jelinčič Plemeniti (SNS) ter Zdravko Luketič (NSi) so bili precej nasprotnih stališč. Nosilne teme soočenja so bile delovanje pravne države, infrastruktura ter zunanja politika.


Kako je vse ali vsaj veliko slabo, smo slišali na soočenju. Dobili pa malo konkretnih odgovorov, kaj se zgodi, če znižamo davek na dodano vrednost, spremenimo delovanje organov odkrivanja in pregona kaznivih dejanj, kakor tudi sodišč. Vsi bi dali v zapor odgovorne za bančno luknjo, le kako, pogosto ostaja neodgovorjeno vprašanje. Pravna država pač ni nekaj, kar se utemeljuje zgolj na materialnem pravu, temveč tudi procesnem, ki je nemalokrat zatič na poti do stanja, v katerem bi bilo zadovoljno ljudstvo.

Da pri infrastrukturi šepamo, so soglašali predstavniki strank. Nujno da potrebujemo boljšo. Načini, kako do nje, pa so od stranke do stranke zelo različni.

Na koncu se je voditelj Aleš Pregl z gosti dotaknil še zunanje političnih tem, kjer prav tako ni bilo enotnosti. Očitkov do trenutnega vodenja zunanje politike pa zelo veliko.

Je všečen tisti, ki govori, da drugi ne delajo prav, ali tisti, ki pove, kako bi moralo biti?! Odgovor, ki ga prinaša prva junijska nedelja je vse bliže.