Zastor se je dvignil, ko govorimo o predvolilnih soočenjih na televiziji RTS. Do 30. maja bodo torkovi in sredini večeri od 20-ih naprej rezervirani za vse prej kot zgolj predstavljanje programov političnih strank. Oddaje bodo polne izzivov za potencialne poslance in poslanke Državnega zbora, morda bodoče ministre in ministrice.


Precejšnjo mero znanja in poznavanja materije so morali pokazati že tisti, ki so prebili led. Franc Kangler (Združena desnica), dr. Jaka Vadnjal (Dobra država), Drago Peklar (SMC), Suzana Lep Šimenko (SDS) ter Zvonko Lah (Andrej Čuš in Zeleni Slovenije) so merili argumente in programe v prvi oddaji.

Voditelj Aleš Pregl jim je postavljal izzive, vezane na prihodnjo podobo slovenskega zdravstva. Dotaknili so se še gospodarstva, ki je temelj vsega ter javne porabe, ki jo omogoča gospodarstvo. Izpostavljena je bila ena od anomalij – razlika med povprečno plačo v javnem in zasebnem sektorju – ter številne druge posebnosti dežele na sončni strani Alp.

Kako so se izkazali predstavniki strank, odločate vi, vsakokratni gledalci in gledalke ter volivci in volivke.

Če vam bomo pomagali, koga voliti, prav. Če pa boste preko naših soočenj izločali potencialnega favorita, pa tudi ne bo nič narobe. Naš namen bo dosežen. Tukaj smo in bomo za vas!