Na tretjem predvolilnem soočenju smo soočili Franca Trčka (Levica), Jerneja Pavliča (Stranka Alenke Bratušek), Uroša Prikla (Desus) in Zmaga Jelinčiča Plemenitega (SNS). Kandidati so predstavili svoje poglede na temo pokojnin, zdravstva, javnih izdatkov in gospodarstva.


V najbolj nezavidljivi situaciji se je znašel Prikl, ki je ‘zagovarjal’ poteze vlade in Desus-a v zadnjih štirih letih, ko ni šlo vse po načrtih, oziroma tako kot so zapisali v koalicijski sporazum. Jelinčič ni izbiral besed, s katerimi je orisal situacijo zadnjih štirih let. Poudaril je, da so spremembe nujne, vzpostavitev reda v vseh družbenih podsistemih pa nekaj, brez česar ne bo napredka v tej družbi.

Veliko kritik na račun vlade je izrekel tudi Trček, ki je poudaril, da so, ne glede na dejstvo, da so bili v zadnjih letih v opoziciji, v Levici storili veliko, da so preprečili neumnosti ter predvsem prispevali k ukrepom za izboljšanje socialne slike v državi.

Pavlič je branil ukrepe vlade Alenke Bratušek ter zavrnil odgovornost, da je davek na dodano vrednost danes pri 22 %.

V zelo razburljivi, deloma satirično-komični razpravi ni manjkalo slogovno zaznamovanih besed ter ‘sočnih’ izjav. Tudi brez političnega obmetavanja ni šlo.