V oddaji smo gostili slovenskega pevca zabavne in narodnozabavne glasbe, znanega tudi kot »gospod Silvester«, Alfija Nipiča. Ni ga Slovenca, ki ne bi za silvestrovo zapel vsaj nekaj besed njegovega popularnega zimzelenega hita Silvestrski poljub.


Najprej se je ukvarjal z zabavno glasbo in ravno Silvestrski poljub (1971) je tista skladba, s katero je postal znan širši javnosti. Vrsto let je bil pevec najbolj znane slovenske narodnozabavne glasbene zasedbe Ansambel bratov Avsenik. Z odlično Neco Falk je zapel v duetu Kako sva si različna. A v Sloveniji ga ne poznamo zgolj po Silvestrskem poljubu. Moramo se spomniti še njegovih drugih zimzelenih hitov, kot so Štajerska se veseli, Mladi kot smo nocoj, Vračam se domov … A to se le nekatere iz bogate Alfijeve zbirke skladb, ki jih je napisal in zapel do sedaj. Danes še vedno nastopa po različnih krajih Slovenije in ne kaže, da bi s tem kmalu končal.

V oddaji smo ga vprašali o njegovi glasbeni karieri, kako se sooča z prenatrpanim urnikom v mesecih pred novim letom, ko ima največ nastopov, kako v tem času vzdržuje stik z družino in kako člani družine prenašajo odsotnost.

Več o delu in življenju »gospoda Silvestra« v naši oddaji.