Pod Pohorjem smo se družili z Mitjem Dragšičem, nekdanjim alpskim smučarjem in slovenskim reprezentantom, ki se je v glavnem osredotočil na tehnične discipline. V svetovnem pokalu je tekmoval v slalomu, kjer je dosegel nekaj omembe vrednih rezultatov.


Prve uspehe je dosegal kot mladinec. Leta 1997 je na slalomski tekmi v Schladmingu osvojil naslov mladinskega svetovnega prvaka. Istega leta je debitiral v svetovnem pokalu in leta 2002 osvojil svoje prve točke. A uspeha, ki ga je ustvaril v mladinskem prvenstvu ni več ponovil, kar gre pripisati težavam s kolenom in prehodu na novo tehniko smučanja.

Tekmoval je v obdobju, ko se je klasični stil smučanja umikal modernejšemu in hitrejšemu carving smučanju. Prehod na nov stil smučanja ni bil enostaven, trajalo je nekaj let, a pravi, da je bilo vredno in da si težko predstavlja, da bi se danes vrnil na klasični stil. Smučanje se je močno spremenilo od takrat, ko je nastopal v svetovnem pokalu. Pravi, da tako kot pri vrhunskih športih, tudi smučanje postaja vedno bolj zahtevno in ekstremno.

Izkušnje, ki jih je pridobil v svoji smučarski karieri, sedaj prenaša na nove generacije kot trener.

Več iz življenja Mitje Dragšiča in o smučanju v prispevku: