Motokrosiste bodo jutri že petnajstič letos tekmovali za točke svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu.


V Belgiji bo na eni najzahtevnejših prog v koledarju svetovnega prvenstva od Slovencev, imetnikov licence AMZS, tekmoval Tim Gajser, med tem ko bo Klemen Gerčar dirko zaradi poškodbe izpustil.

Foto: AMZS

Lommel velja za zelo selektivno prizorišče. Motokrosisti se bodo spopadali z mehko mivko, na kateri se naredijo globoke linije. Belgijske dirke se najbolj veseli »kralj mivke«, Nizozemec Jeffrey Herlings, ki je pred nedeljsko, skoraj domačo preizkušnjo, nesporen favorit, so sporočili iz AMZS.

Tim Gajser, ki mu bolj ustreza trda podlaga, je s svojo ekipo posebno pozornost namenil prav treningu na mivki, saj so želeli poiskati čim boljše nastavitve, da bo Makolčan v nedeljo konkurenčen v boju za najvišja mesta.

»Lommel je ena najtežjih prog, zato smo z ekipo v preteklih dneh na peščenem terenu opravili kar nekaj treninga. Mislim, da smo našli prave nastavitve vzmetenja. Na motorju in na progi sem zelo sproščen, zato se veselim dirke in se bom potrudil za nov vrhunski rezultat,« je pojasnil Gajser, ki je bil na zadnjih dirkah konkurenčen vodilnima motokrosistoma v prvenstvu, Herlingsu in Cairoliju.

Preteklo nedeljo je Tim Gajser na Češkem v svojo zbirko dodal novo uvrstitev na stopničke. V prvenstvu zaseda četrto mesto, do najboljše trojice ga sedaj loči devetindvajset točk.

Tretje uvrščeni Belgijec Clement Desalle na zadnjih dveh dirkah ni blestel, zato je Gajser začel zmanjševati razliko do tretjega mesta, a Desalla v nedeljo čaka domača dirka in bo še dodatno motiviran. Med tem pa Francoz Romain Febvre za Gajserjem na petem mestu zaostaja že osemnajst točk.

V Lomellu bodo v tekmovanju za evropsko prvenstvo tekmovali trije slovenski predstavniki. Maks Mausser bo nastopil v kategoriji EMX 125. Na petih dirkah se je v močni konkurenci uspešno prebil skozi kvalifikacije in je vsakič nastopil na glavni dirki, skupno je d zdaj osvojil enajst točk, so še sporočili iz AMZS.