Motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva MXGP v Indoneziji osvojil četrto mesto, zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings.


Svetovno prvenstvo MXGP se je preselilo v Indonezijo, kjer motokrosiste čakajo dve dirki zapored. Prva je bila na Pangkal Pinang, kjer so bile letošnje razmere povsem drugačne kot lansko leto in tako smo lahko bili priča izredno razburljivi dirki.

Motokrosist Tim Gajser. Foto: STA

»Kvalifikacije je Gajser po solidnem startu in nekaj preobratih na koncu zaključil na šestem mestu, dobil pa jih je Jeffrey Herlings, ki je marsikoga presenetil s hitrim povratkom po zlomu ključnice. Nizozemec, ki je zaradi poškodb v preteklosti že izgubil dva naslova svetovnega prvaka, letos kot kaže ničesar ne bo prepustil naključju. V Indoneziji je dokazal, da je letos res v vrhunski formi, saj ga poškodba ni preveč oslabila,« so sporočili iz AMZS-

Tim Gajser je prvo vožnjo začel solidno ter se pognal za vodilnim Italijanom Antonijem Cairolijem in drugo uvrščenim Herlingsom. Toda iz ozadja je bil vse bliže Belgijec Clement Desalle, ki ga Gajser ni uspel zadržati za seboj in je osvojil četrto mesto.

Motokrosisti ostajajo v Indoneziji, saj jih prihodnjo nedeljo čaka še trinajsta dirka te sezone.
.