V nedeljo bo Indonezija gostila že drugo dirko za svetovno prvenstvo MXGP v motokrosu zapored. Motokrosisti so se s prizorišča Pangkal Pinang, kjer je bila prejšnji vikend na sporedu dvanajsta letošnja dirka, preselili v dobrih tisoč kilometrov oddaljen Semarang.


Prejšnja dirka je postregla z izjemnimi vožnjami in dvoboji, ki so od tekmovalcev in tudi gledalcev, zahtevali močne živce. Tim Gajser je bil, kot že nekajkrat v letošnji sezoni, tik za zmagovalnim odrom, na drugi indonezijski dirki pa želi višje uvrstitve, so sporočili iz AMZS-ja.

V nedeljo bo Indonezija gostila že drugo dirko za svetovno prvenstvo MXGP v motokrosu zapored. Foto: AMZS.

Motokrosisti bodo v nedeljo tekmovali na povsem novi progi, zato nihče ne bo imel prednosti zaradi poznavanja terena. Tekmovalci pa bodo deležni tudi težjih tekmovalnih pogojev, saj je napovedana prava poletna vročina.

»Veselim se nove dirke. Progo sem za zdaj videl samo na papirju, na prvi pogled je dobra. Prejšnji vikend sem bil zelo blizu uvrstitvi na stopničke, v nedeljo bo moj cilj, da izboljšam ta rezultat,« je bil povedal Tim Gajser, ki ga do četrto uvrščenega Francoza Romaina Febvreja loči 22 točk.

Pri vrhu stvari ostajajo nespremenjene. Nizozemec Jeffrey Herlings se je vrnil po izpuščeni dirki in zlomu ključnice ter uprizoril novo zmagovalno vožnjo, Italijan Antonio Cairoli pa je tako izgubil priložnost, da bi ob odsotnosti Herlingsa pridobil še nekaj točk in ostaja na drugem mestu, so še sporočili iz AMZS-ja.

Prva vožnja bo v nedeljo ob 8.15, druga ob 11.10 po slovenskem času.