Jutri bo v Turčiji potekala 18. dirka svetovnega prvenstva v motokrosu, v kategoriji MXGP bo tekmoval MXGP, v kategoriji MX2 pa se bo prvič preizkusil Jan Pancar.


Turčija je dirko svetovnega prvenstva nazadnje gostila leta 2009, takrat zmagal je Italijan Antonio Cairoli. Cairoli je od zadnje turške dirke še vedno v vrhu svetovnega prvenstva in bo tudi v nedeljo veljal za enega od favoritov za zmago.

Foto: AMZS

Glavni favorit seveda ostaja nepremagljivi Nizozemec Jeffrey Herlings, njegova prednost v prvenstvu pred drugo uvrščenim Cairolijem znaša že 75 točk, so sporočili iz AMZS.

Med kandidati za uvrstitev na zmagovalne stopničke je tudi predstavnik AMZS Tim Gajser, ki bo v Turčiji tekmoval z lepo popotnico iz zadnje dirke, z drugim mestom. V seštevku svetovnega prvenstva se je Gajser ustalil na četrtem mestu, za tretje uvrščenim Belgijcem Desallom zaostaja dvaintrideset točk.

»Tekmovati na novih progah je izziv, ker smo vsi v pričakovanju, kakšna bo in kakšne bodo razmere. Vedno sem bil dober v prilagajanju na nove proge, zato tudi v Turčiji ne pričakujem posebnosti. Cilj je, da nadaljujem s predstavami iz zadnjih dirk, kjer sem bil iz dirke v dirko hitrejši in da zmanjšam razliko do prve trojice. Z ekipo smo trdo trenirali in za zdaj nam gre odlično,« je pred dirko v Turčiji povedal Gajser.

Tokrat bo po dolgem času slovenski motokrosist tekmoval tudi v kategoriji MX2. Jan Pancar, ki letos tekmuje na dirkah evropskega prvenstva v kategoriji EMX 250, se je odločil, da se bo v Turčiji pomeril še na dirki najvišjega ranga.

Kvalifikacije bodo v soboto popoldne, dirka bo na sporedu v nedeljo. Prva vožnja kategorije MX2, kjer bo tekmoval Jan Pancar, bo ob 11.15, druga ob 14.10. Gajserja prva vožnja kategorije MXGP čaka v nedeljo ob 12.15, druga ob 15.10.