ESPN, ki velja za najbolj zanesljivi vir novic iz lige NBA, je objavil simulacijo nabora, s katero predvidevajo, da bo prvi »pick drafta« 21. junija letos v brooklynskem Barclays centru slovenski čudežni deček Luka Dončić, ki ga bo izbrala ekipa Phoenix Suns.


V simulaciji nabora ameriške športne mreže ESPN za leto 2018 je Luka prehitel veliko odkritje študentskega tekmovanja NCAA DeAndreja Aytona ter Traeja Younga, ki ga ameriški mediji opisujejo kot naslednika Stephena Curryja. V kolikor se napovedi uresničijo, bo Luka Dončić šele drugi Evropejec, ki mu je uspelo doseči prvo mesto v sedemdeset letni zgodovini nabora NBA. Prvi je bil Andree Bargnani leta 2006.

Luka Dončić. Foto: STA

Dončić, ki bo konec meseca dopolnil 19 let, ima trenutno povprečje v vseh tekmovanjih 13,9 točke (indeks 19,5, 24 minut), v tej sezoni evrolige pa 17,9 točke in statistični indeks 24,3 (26 minut).

Na spletni strani nbadraft.net, ki je zadnjo simulacijo objavila 14. februarja, je Luka Dončić na petem mestu. Pred njim so DeAndre Ayton, Jaren Jackson Jr., Michael Porter in Marvin Bagley.