Košarkarji Miami Heat so v severnoameriški ligi NBA gostili Utah Jazz in po uspešni zadnji akciji, ki jo je pripravil trener Erik Spoelstra, zmagali s 103:102.


Prva strelca domače ekipe sta bila Goran Dragić in Tyler Johnson, ki sta vsak k zmagi prispevala po 16 točk.

Goran Dragić. Vir: STA

Junak večera na Floridi je bil sicer Josh Richardson, ki mu je trener Spoelstra namenim žogo v zadnjem napadu, nato pa naj se odloči, komu jo bo zaupal v zadnjem poskusu za zmago. Potem ko je Miami v zadnji četrtini zaostajal za osem točk, je na koncu ukradel šov.

Richardson je upošteval navodila trenerja, nato pa se kar sam 5,1 sekunde pred koncem odločil za met in zadel, poskus Donovana Mitchella v zadnjih trenutkih tekme pa se je na drugi strani odbil od obroča.

Richardson in Hassan Whiteside sta k zmagi dodala po 14 točk, James Johnson 13, Kelly Olynyk pa 12. Na drugi strani je Mitchell svojih 19 od skupno 27 točk večera dosegel v drugem polčasu, pa vseeno ni mogel preprečiti poraza svojega Utaha, ki je izgubil še sedmo zaporedno tekmo na gostovanjih.

Naslednja tekma košarkarje Miamija čaka v torek zvečer, ko bodo gostovali v Torontu, v sredo pa jih čaka če obisk Indiane.

Vir: STA