V drugem ciklusu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 bo slovenska košarkarska reprezentanca nastopila močno oslabljena. Tako se bodo naši košarkarji morali pomeriti s Črno goro in Belorusijo brez igralcev, ki nastopajo za evroligaške klube.


Na naslednjih kvalifikacijskih tekmah bodo tako manjkali Luka Dončić in Anthony Randolph, igralca Real Madrida, ter Zoran Dragić in Aleksej Nikolić. Nosilci ekipe bodo Gašper Vidmar, Klemen Prepelič, Jaka Blažič, Vlatko Čančar in Edo Murić, ki je ob Luki Vončini novinec v postavi v primerjavi z novembrskima tekmama. Poleg njih je selektor Rado Trifunović v ekipo povabil še Žigo Dimca, Gregorja Hrovata, Miho Lapornika, Blaža Mahkovica, Matica Rebca, Luko Rupnika, Žana Marka Šiška in Saša Zagorca.

Slovenska košarkarska reprezentanca. Foto: STA

“Za drugo kvalifikacijsko okno smo izbrali štirinajst košarkarjev, s katerimi bomo skupaj vse do konca cikla, kar pomeni da v Črno goro in Minsk potujejo vsi. Dvanajstim košarkarjem iz prvega kvalifikacijskega cikla smo priključili še Eda Murića in Luko Vončino,” pravi Trifunović.

V ponedeljek, 19. februarja, bo naša reprezentanca začela s pripravami, s Črnogorci se bo pomerila 23. februarja v Podgorici, z reprezentanco Belorusije, ki so jo naši že premagali v kvalifikacijah, pa bodo odigrali tekmo 26. februarja v Minsku.