Le dan po finalni dirki svetovnega prvenstva v speedwayu, je promotor BSI objavil imena voznikov, ki bodo naslednjo sezono stalni člani prvenstva na povabilo promotorja.


Najuspešnejši slovenski speedwayist Matej Žagar je v letošnjem prvenstvu osvojil končno deseto mesto, vstopnico za neposredno uvrstitev v Speedway Grand Prix za prihodnjo sezono, pa si zagotovi prvih osem tekmovalcev. Zato je bilo Žagarjevo upanje povabilo promotorja, ki ga dobijo štirje izbrani speedwayisti, so sporočili iz AMZS.

Foto: AMZS

Letos promotor tekmovalcev ni pustil dolgo čakati in je že dan po finalni dirki objavil imena izbrane četverice, med katero je tudi Matej Žagar. Poleg Žagarja in najboljše osmerice letošnje sezone imajo mesta v stalni petnajsterici svetovnega prvenstva zagotovljena še Patryk Dudek, Martin Vaculik in Leon Madsen.

Žagarjeva prisotnost v svetovnem prvenstvu je še posebej razveselila slovenske navijače in organizatorja dirke za VN Slovenije AMD Krško, ki bo tudi v sezoni 2019 gostilo najboljše speedwayiste na svetu.