V soboto se bodo najboljši svetovni vozniki speedwaya merili v nemškem Teterowu. Dirka za VN Nemčije bo predzadnja preizkušnja letošnje sezone, kar pomeni, da bo zato še posebej pomembna tudi za našega predstavnika.


Matej Žagar je zaradi močnega pretresa možganov, utrpel ga je ob padcu na dirki poljske profesionalne lige, prvič v karieri izpustil domačo dirko za VN Slovenije, ki je bila pred dvema tednoma in se bo zato moral še prav posebej potruditi, so sporočili iz AMZS.

Foto: AMZS

Trenutno najboljši slovenski speedwayist, ki nastopa v barvah AMZS, na lestvici svetovnega prvenstva zaseda deseto mesto. Z enainšestdesetimi točkami za najboljšo osmerico, ki se po koncu sezone neposredno uvrsti tudi v boj za naslov svetovnega prvaka v letu 2019, trenutno zaostaja za ne tako majhnih devet točk.

Žagar lani v Teterowu »eksplodiral«

Lani je Teterow za Žagarja pomenil pravi preboj. Na razmočeni progi je dobesedno eksplodiral in po ponesrečeni sezoni z zmago dokazal, da se ga še dolgo ne sme odpisati. Ko je na naslednji dirki za VN Švedske to ponovil še enkrat, je bila zanj minula sezona rešena, so še sporočili iz AMZS.

»Občutek na motorju je nazaj, nekaj več treningov in upam, da mi bo uspelo ujeti priključek in tudi obstanek med najboljšimi, seveda pa bi bilo to še najlepše s ponovitvijo lanske zmage,« je pred nastopom povedal Žagar.