V Radizelu so motokrosisti tekmovali na finalni dirki AMZS državnega prvenstva v motokrosu. Prvenstvo, ki je letos štelo šest dirk, se je aprila začelo v Prilipah, končalo pa kot že nekaj zadnjih let na radizelski »kraljici«. Sončno vreme in udeležba najuspešnejšega slovenskega motokrosista Tima Gajserja sta v Radizel privabila veliko število gledalcev.


Državni prvaki so postali Tim Gajser (MX open), Maks Mausser (MX 125), Luka Milec (MX2), Noel Zanozc (MX 85), Jaka Peklaj (MX 65), Borut Koščak (MX Veterani 40) in Bogomir Gajser (MX Veterani 50), zmagovalec pokalnega prvenstva MX 50 pa je postal Val Slavec.

Slika je simbolična. Foto: AMZS

Organizator dirke AMD Orehova vas, je znova poskrbel za odlično pripravljeno progo, pri čemer jim je tokrat pomagal tudi Bogomir Gajser. V odprti kategoriji je bil še šestič letos pričakovano najhitrejši Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser team), ki je naslov državnega prvaka osvojil brez izgubljene točke. To je za Gajserja že deseti naslov državnega prvaka v karieri. Z drugim mestom na dirki je sezono sklenil letošnji podprvak Klemen Gerčar (AMD Brežice), tretji je bil Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice), so sporočili iz AMZS.

V kategoriji MX2 je bil zmagovalec Jan Pancar (AMD Šentvid). V obeh vožnjah finalne dirke je bil hitrejši od Luke Mileca (AMD Vurberk), ki pa se je kljub temu veselil naslova državnega prvaka, saj je imel pred Pancarjem točkovno prednost iz začetka sezone.