Državni prvaki v futsalu za gluhe – DGN Podravje Maribor se v nedeljo odpravljajo proti Španiji, kjer bodo igrali na tekmah 5. Lige prvakov za gluhe.


Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor je s svojo ekipo v futsalu lani uspelo doseči triindvajseti naslov državnih prvakov. S tem so si priborili vstopnico za 5. ligo prvakov, ki bo v mestu Alcala de Henares v bližini Madrida.

Mariborski ekipi se je na ligo prvakov uspelo uvrstiti že pet let nazaj, ko so tam igrali prvič in v konkurenci nekje 30 ekip dosegli 17. mesto. Tri leta za tem so se ponovno uvrstili v ligo prvakov, vendar se zaradi finančnega primanjkljaja tekmovanja med najboljšimi ekipami v Evropi niso uspeli udeležiti.

Nasprotnikov se ne bojijo

Letos je drugače. Mestna občina Maribor jim je uspela s partnerji narediti korak naproti in jim je priskrbela prevoz do Budimpešte, od koder bodo leteli v Španijo. Po besedah predsednika Društva gluhih in naglušnih Podravja Maribor Bedrije Črešnika, so telesno dobro pripravljeni, nasprotnikov pa se ne bojijo. Kljub temu, da sta dva igralca zaradi različnih obveznosti odpovedala udeležbo, verjamejo v uspeh deseterice nogometašev. Po dnevu prilagajanja na špansko ozračje v ponedeljek, jih v torek čaka prva tekma v skupini C in sicer ob 15. Uri proti češki ekipi S.S.K. Vitkovice.

Več v prispevku: