Na sobotnem večnem derbiju sta se z glasnim navijanjem in bodrenjem svojih ekip izkazali obe navijaški skupini. A v žaru navijanja se je zgodilo nekaj neprimernih scen, kar pa ni bilo všeč disciplinskemu sodniku, ki je obema kluboma prisodil denarne kazni. Zaradi nedostojne geste proti mariborskim navijačem, pa je bil kaznovan tudi nogometaš Olimpije Abass Issah.


Sobotni nogometni derbi je imel, kot običajno, tudi nadaljevanje v tretjem polčasu, ki ga je končal disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj. Na igrišču so bili boljši Ljubljančani, pri kaznih pa so večji znesek svojemu klubu prislužili mariborski navijači. Maribor bo moral plačati 9900 evrov kazni, Olimpija pa le 3400.

Večni derbi v Ljudskem vrtu. Foto: Pigac

Denarno kazen v višini 1500 evrov je dobil tudi nogometaš Olimpije Abass Issah. Disciplinski sodnik mu je zaradi nedostojne geste, namenjene mariborskim navijačem, prisodil plačilo 1500 evrov globe in eno tekmo prepovedi igranja, kar pa je igralec že prestal na sredini tekmi 35. kroga. Pri izreku kazni je sodnik upošteval olajševalno okoliščino, pisno izjavo igralca.

Olajševalnih okoliščin pa sodnik ni našel pri nobeni od navijaških skupin. Ljubljanska je zaradi nešportnega in neprimernega vedenja, žaljivega skandiranja nasprotni ekipi in njenim navijačem, prižiganja večje količine bakel, odvržene bakle ob rob igrišča, odvrženih dveh stolov s tribun ob rob igrišča ter odvrženih dveh bakel na igrišče in upoštevani predkaznovanosti svojemu klubu pridelala 3400 evrov kazni.

Navijači in bakle. Večni derbi. Foto: Pigac

Skoraj do desetih tisočakov so prišli mariborski navijači: nešportno in neprimerno vedenje navijačev, žaljivo skandiranje nasprotni ekipi in njenim navijačem, večkratno prižiganje bakel na tribuni, odvržene bakle na igralno površino, povzročitev prekinitve tekme, odvržena večja količina papirja na igralno površino ob kotno zastavico, vdor navijačev na igralno površino po koncu tekme, metanje predmetov v smeri sodnikov ob njihovem odhodu z igrišča neposredno po koncu tekme in zaradi predkaznovanosti bo Maribor po sklepu Roglja v blagajno NZS plačal 9900 evrov, kot olajševalno okoliščino je sodnik navedel pisno izjavo kluba.

Vir: STA