Poškodba Salaha na finalni tekmi Lige prvakov bo odmevala še nekaj časa. S peticijo na spletu, ki naj bi zbrala že več kot 400.000 podpisov, želijo podpisniki kazen za Ramosa zaradi »namernega prekrška, v Egiptu se je odvetnik odločil za tožbo proti španskemu branilcu v višini milijarde evrov, svoje pa je dodala še Evropska judo zveza, ki je kritizirala grob prekršek Ramosa nad Salahom.


Kot kaže, si je Sergio Ramos nakopal veliko jezo pri Egipčanih in je verjetno sedaj najbolj nezaželena oseba v Egiptu. Kajti poškodba egipčanske nogometne zvezde lahko ogrozi nastop na Svetovnem nogometnem prvenstvu v Rusiji.

Odvetnik iz Egipta se je odločil za tožbo proti branilcu Reala v višini ene milijarde evrov za poškodbo, ki jo je Ramos povzročil Mohamedu Salahu na finalni tekmi Lige prvakov med Realom Madrid in Liverpoolom, poroča nogometni portal Goal.com.

V dvoboju z Ramosom je Salah močno padel na levo ramo in se huje poškodoval. Po zadnjih informacijah iz tabora Liverpoola bo moral Salah, ki je trenutno na zdravljenju v Španiji, okrevati vsaj tri, če ne štiri tedne. To pa postavlja pod vprašaj njegov nastop na svetovnem prvenstvu.

Nogometaš Liverpoola Mohamed Salah. Foto: STA

Čeprav je Salah še v nedeljo tvitnil, da je prepričan, da bo nastopil na bližajočem se nogometnem spektaklu v Rusiji, pa to ni ublažilo jezo odvetnika iz Egipta Bassema Wahbaja, ki je vložil tožbo.

Na televiziji je odvetnik pojasnil, da se je za tožbo odločil zato, ker je Sergio Ramos z namernim prekrškom povzročil telesno in psihološko škodo Egipčanom in njihovi nogometni zvezdi. Želi, da ga Fifa kaznuje za namerni prekršek, eno milijardo evrov pa kot kompenzacijo za telesno in psihološko škodo.

Ramos se je odločil za nevarno potezo, ki je celo prepovedana v Evropski judo zvezi
Svoje mnenje glede Ramosovega prijema Salahove roke je podala tudi Evropska judo zveza. V bistvu je zveza kritizirala Ramosa za grob prekršek nad Salahom, pri katerem se je poslužil ti. končnega prijema (Waki-gatame), ki je celo v Evropski judo zvezo prepovedan.

Izgleda pa, da je pri nogometu dovolj dober za osvojitev lige prvakov, so še dodali.