Danes se je odigral zadnji krog prvenstva 1. SNL. Med tem, ko je Olimpija kljub neodločenemu izidu proti Domžalam postala novi slovenski prvak, pa v Mariboru kljub zmagi nad Gorico niso mogli biti preveč veseli.


Mariborčani, ki so igrali brez kaznovanih Mitje Vilerja in Luke Zahovića, so svoje delo opravili po pričakovanjih in premagali Gorico. Tako so čakali le še na razplet tekme v Domžalah, kjer je gostovala vodilna Olimpija in branila dve točki prednosti pred Štajerci. Ljubljančani pa so igrali neodločeno in tako prišli do naslova po zaslugi boljšega izkupička z medsebojnih tekem z Mariborom.

Tekma Maribor – Gorica.

Mariborčani, od katerih se je po devetih letih poslovil nekdanji reprezentant Aleš Mertelj, so že v prvem polčasi opravili velik delež zadanega. V boju z Gorico so prevladovali in premoč kronali v 20. minuti, ko je po podaji Amirja Derviševića z leve strani iz bližine z glavo zadel Marcos Tavares, za katerega je bil to 17. gol v sezoni in 140. v prvi ligi. Le dve minuti pozneje je Dare Vršič podvojil vodstvo domačih, potem ko je v kazenskem prostoru streljal, žoga je oplazila Žigo Lipuščka, presenetila Grego Sorčana in končala v mreži.

V 35. minuti je prvič nase resneje opozoril Miran Burgić, ki je na svoji zadnji tekmi takrat s 13, 14 metrov meril previsoko, a je bila to ena redkih priložnosti gostov ob bolj ali manj popolnem nadzoru gostiteljev, pri katerih je še enkrat od daleč poskusil Vršič, Sorčan pa je bil na mestu.

V drugem polčasu so najprej zagrozili Novogoričani, potem ko je iz bližine z glavo streljal Mark Gulič, Jasmin Handanović pa je dobro posredoval. Mariborski vratar je bil na mestu tudi po strelu Bedeja Osujija v 56. minuti, ko je poskusil z 20 metrov.

V 70. minuti je Tavares z glavo zgrešil cilj, deset minut zatem pa je Sorčan dobro posredoval po močnem poskusu Martina Kramariča, kar je bila tudi zadnja resnejša priložnost na tekmi.

Brez bakel ne gre.

Olimpija z nekaj sreče slovenski prvak

Čeprav je v letošnjem prvenstvu končnica 1. SNL bila zelo napeta, pa se bo o tekmi v Domžalah govorilo še dolgo zaradi dvomljive enajstmetrovke in razgrajanja Olimpijinih navijačev še pred koncem tekme, pred katerimi so se morali skriti tudi člani na klopi Domžal.

Kljub temu je bilo veselje navijačev Olimpije veliko in verjetno se bo slavje nadaljevalo do jutra.