NK Maribor nadaljuje z odličnimi nastopi v domačem prvenstvu. Tokrat je bila na vrsti ekipa ND Gorica, ki so jo Mariborčani premagali s kar 6 : 0. Zaradi neodločenega rezultata na sobotni tekmi Olimpije in Domžal, so se Mariborčani približali Ljubljančanom na pet pik razlike.


Igralci trenerja Darka Milanića so odločno krenili v tekmo. Kramarič je v šesti minuti imel prvo priložnost, vendar je žoga zletela mimo leve vratnice. Poskusili so tudi Kramarič, Hotić in Zahović, a je mreža Gorice ostala nedotaknjena. Mariborčani so imeli absolutno prevlado na igrišču, kar so potrdili v 26. minuti, ko so v samo štirih minutah dosegli kar tri gole. »Blitzkrieg« bi lahko rekli temu, gole pa so dosegli Saša Ivković, Jan Mlakar in Luka Zahović.

A Mariborčanom ni bilo dovolj, igrali so poletno in bili vsaj za dva razreda boljši od Novogoričanov. Do konca polčasa so si priigrali še nekaj lepih priložnosti za gol, v 38. minuti pa je Zahović po bliskovitem nasprotnem napadu in podaji Mlakarja povišal na 4:0.

Luka Zahović v strelski formi. Foto: Pigac

V začetku drugega polčasa se je nadaljevala absolutna prevlada mariborskih nogometašev. Do konca tekme so imeli Milanićevi izbranci popoln nadzor nad tekmeci. Čeprav je v določenem momentu Maribor nekoliko popustil, so kljub temu dosegli še dva gola. Najprej je v 78. minuti na 5:0 povišal Blaž Vrhovec, piko na i pa je v 88. minuti po strelu z glavo z enajstih metrov postavil najboljši strelec vseh časov na slovenskih prvoligaških nogometnih igriščih – Brazilec Marcos Tavares.

Čez teden dni Maribor potuje v Kidričevo, kjer se bo pomeril z Aluminijem.