Vijoličasti so na prvi evropski preizkušnji proti albanski Partizani slavili z 1:0.


Danes ob 17.30 se je za mariborske nogometaše pričela prva evropska preizkušnja. V vroči Tirani jih je čakala tekma prvega kroga kvalifikacij za Ligo Europa.

Foto: Marko Pigac

Darko Milanič je od začetka v igro poslal Handanovića, Milca, Šulerja, Ivkovića, Vilerja, Vrhovca, Derviševića, Kramariča, Bajdeta, Tavaresa in Zahovića. Na klopi pa so na svojo priložnost čakali Cotman, Rajčević, Pihler, Vršič, Hotić, Mešanović, Mlakar.

Nogometaši NK Maribora so svoje delo na prvi evropski preizkušnji opravili več kot odlično. Mariborčani so že v prvem polčasu nadzorovali potek igre in imeli nekaj priložnosti, vendar brez zadetka. V drugem polčasu pa so vendarle prišli do zadetka, ko je v 50. minuti za 0:1 zadel Gregor Bajde. Po zadetku Bajdeta so nogometaši Tirani zaigrali odločnejše, a se vijoličasti niso dali in so še naprej nadzorovali potek igre.

 

Milanič je za albansko televizijo ob koncu tekme povedal, da je za njimi težka tekma, nasprotnik je bil zelo discipliniran. Poudaril je, da je pred njimi še vedno 90 minut in da bo tudi doma pred njimi težka tekma, saj je nasprotnik pokazal, da je dober nasprotnik.