Evropsko poletje v Ljudskem vrtu se nadaljuje, mariborske nogometaše čaka škotski Glasgow Rangers.


Mariborski nogometaši so včeraj v Ljudskem vrtu z 2:0 premagali Chikhuro iz Gruzije in se tako uvrstili v tretji krog kvalifikacij za Ligo Europa, kjer se bodo že tretjič pomerili proti Glasgow Rangers iz Škotske.

»Značilnost nasprotnika je, da ima talent v napadu. Imeli smo nekaj težav, ko nismo bili dovolj zbrani, v celoti gledano pa super tekma, fantje so dobro iskali rešitve in smo imeli tisti slabši trenutek le po našem vodstvu. Vedeli smo, da bo nasprotnik nekaj ponudil in ko smo prebili ta njihov prvi blok, se je potem odprla pot. Dobro smo sodelovali, zasluženo zmagali. Res je bilo do konca tudi nekaj nervoze, a smo tako kot navijači uživali v tekmi,« je svoje vtise strnil Darko Milanič.

Mariborčani so včeraj za izločitev gruzijcev zadeli kar trikrat, a jim zadetka Ivkovića niso priznali. Predčasno odločitev pa je z nekaj uspešnimi posredovanji preprečil gostujoči vratar.  »Vprašal sem, kaj se je zgodilo pri tistem razveljavljenem zadetku, pa mi niti fantje niso znali povedati. Bolj predvidevanje, da je bil prekršek. Želeli smo hitreje odločiti dvoboj, brez te nervozne končnice. Vmes nas je ustavljal vratar z nekaj res izrednimi obrambami, pokazal je hitrost in kvaliteto. Bili smo večkrat blizu, zadeli pozneje, kot bi si želeli. A zasluženo,« je poudaril Milanič.

»Čaka nas poslastica, nasprotnik z bogato tradicijo. Doslej smo bili uspešni v dvobojih s škotskimi predstavniki, upamo, da se bo ta trend nadaljeval. A se bo treba dobro pripraviti. Okrepili so se, spremenili kader. Poskušajo biti boljši kot lani, narediti nekaj odmevnejšega. To bo velik izziv za nas, toda takšne tekme znamo igrati. Najprej pa Aluminij. Do nedelje bo v ospredju prvenstvena tekma, potem sledijo temeljite priprave na Rangers.«