Po včerajšnjem remiju se je za NK Maribor končala evropska sezona. Kljub prevladi na igrišču se ni izšlo, gostje iz Glasgowa so se branili in ubranili prednost dveh golov s prve tekme.


»Za nami je tekma, ki nam kljub dobri igri ni prinesla želenega rezultata. Prevladovali smo vso tekmo, imeli priložnosti, žal pa ni bilo niti kančka sreče. Niti enajstmetrovke nismo zadeli. Zaslužili bi si gotovo več, žal ne napredujemo v naslednji krog. Fantom je težko kaj očitati, naredili so veliko dobrega, potrebovali pa bi večjo natančnost. Imeli smo izjemno podporo navijačev, žal nam je, da nismo dočakali želenega razpleta,« je včerajšnjo tekmo pred več kot 11.000 gledalci komentiral Darko Milanič.” je trenerjev komentar dvoboja pred 11.166 gledalci v Ljudskem vrtu.

Milanič je poudaril, da bi lahko naredili preobrat, a niso bili učinkoviti. Zagotovo so jih napake iz Glasgowa pripeljale v takšen položaj. Če bi zadeli v dovolj zgodnji fazi tekme, bi imeli veliko priložnost. Tako pa so gostje ob ugodnem rezultatu veliko zavlačevali, razbijali ritem. Čeprav so sodnike opozarjali na to početje, se niso odzvali, je še dodal Milanič za uradno klubsko stran.

Ostali brez napredovanja in Klinarja

»Kaj je s Klinarjem, bo še treba počakati na zdravniško mnenje. Njegova poškodba nam je spremenila načrte, saj smo v takšnem dvoboju potrebovali karakteristike, kot jih ima Denis. Milec bo še dolgo izven igrišča, če bo tudi Klinar, bomo v prihodnje manj nevarni na tem položaju,« je povedal trener o Klinarju, ki je zaradi poškodbe moral zapustiti igrišče.

Sedaj je na vrsti večni derbi

»Žal tega evropskega dogajanja, ki nam je dajalo dodano vrednost in v katerem smo uživali, ni več. Sedaj nam ostaneta le še dve fronti, Evrope je konec. Do naslednje tekme ni veliko časa. Za pripravo na derbi imamo enako časa kot tekmec, bomo pa storili vse, da nadaljujemo serijo v domačem prvenstvu. Vem, da se bodo fantje uspeli pobrati po tem izpadu in da bomo odigrali zelo dobro tekmo v Ljubljani,« Darko Milanič o takojšnji preusmeritvi k naslednji preizkušnji.