V soboto čaka nogometaše Maribora najpomembnejša tekma domačega prvenstva. V Ljudskem vrtu bo jim nasproti stala Olimpija, ki v prvenstvu zaostaja zgolj za točko.


Igralci in trener so pred sobotno tekmo izjemno samozavestni, saj so nogometaši Maribora neporaženi že zadnjih 10 derbijev, ko so zabeležili 4 zmage in 6 neodločenih izidov. V soboto bo torej priložnost za povečanje rekorda brez poraza na derbijih z Olimpijo.

Novinarska konferenca pred sobotnim večnim derbijem.

Prav zaradi tega trener Mariborčanov na sobotnem derbiju napoveduje napadalno igro, ki bo temeljila predvsem na hitrem tempu in šprintih igralcev do zadnje minute.

Na današnji tiskovni konferenci je Milanič povedal, da je ekipa pripravljena tudi na morebitno menjavo taktike oziroma drugačno postavitev nasprotnika. Bočni branilec Maribora Martin Milec pa je dodal, da so igralci izjemno samozavestni, predvsem zaradi dobrih predstav v zadnjem času in odličnega vzdušja v slačilnici.

Trener Maribora Darko Milanič na sobotnem obračunu sicer ne bo mogel računati na poškodovane Aleksandra Cretsa, Kasima Dumbio in Damjana Boharja, vendar Maribor premore kvalitetne menjave za vse tri. Zato je Milec še enkrat pozval vse navijače, da vzdušje ustvarijo že med ogrevanjem pred najpomembnejšo tekmo, ki jo bo tokrat sodil najuspešnejši slovenski sodnik Damir Skomina.

Več v prispevku:

Matej Regent