Milanič je spregovoril o prvih vtisih po včerajšnji tekmi v Kidričevem.


Nogometaši Maribora so včeraj gostovali v Kidričevem, kjer so igrali proti Aluminiju in zmagali s 5:2.

Slika je simbolična. Foto: Marko Pigac

»Škoda za dobljena zadetka, drugače bi res lahko ocenili našo predstavo kot brezhibno, saj je bil 1. polčas zelo zahteven zaradi sopare in težkega igrišča. Pa smo kljub temu imeli igro pod nadzorom in si že pred vodstvom priigrali prave priložnosti za gol. Ko smo izkoristili prvo, smo peljali tekmo v tisto smer, ki smo si želeli, dobro nadzorovali dogodke, skupaj zadeli petkrat in lahko izrazim le zadovoljstvo po prikazanem,« je Darko Milanič ocenil včerajšnjo tekmo.

Milanič je poudaril, da kažejo resnost, dobre predstave ter učinkovitost. To jim prinaša dodatno energijo in samozavest pred novimi preizkušnjami.

Največji delež k zmagi vijoličastih je s tremi zadetki prispeval Jasmin Mešanović. Kot so sporočili iz uradne spletne strani, Mešanović, po besedah trenerja, ves čas trenira zelo dobro ter napoveduje kandidaturo za več minut. Proti Chikhuri je v igro dobro stopil in upošteval trenerjeva navodila.

Debitantski nastop Klinarja

Včeraj je svoj debitantski nastop doživel tudi Denis Klinar, ki je po dveh treningih z moštvom deloval, kot da je pri NK Mariborčanih že dalj časa. »Zelo dobro je odigral. Zamenjal sem ga, ker je sam zahteval menjavo. Ni v tekmovalnem ritmu, vendar je teh 70 minut oddelal na pravi način. Skušali ga bomo ohraniti na dobrem nivoju in še dvigniti pripravljenost, da bo lahko vzdržal vso tekmo,« je pojasnil Milanič.