Danes ob 10. uri se je 21 mariborskih nogometašev odpravilo v Tirano, kjer jih čaka prva tekma 1. kroga kvalifikacij za Ligo Europa.


Nogometaše NK Maribora je danes ob 10. uri čakal odhod z mariborskega letališča na prvo evropsko gostovanje v Tirano, kjer jih čaka prva tekma 1. kroga kvalifikacij za Ligo Evropa.

Foto: Marko Pigac

V Tirano je odšlo 21 nogometašev: Handanović, Cotman, Pirić, Rajčević, Šuler, Ivković, Viler, Milec, Kolmanič, Vrhovec, Dervišević, Pihler, Hotić, Kramarič, Ahmedi, Bajde, Vršič, Mešanović, Tavares, Mlakar in Zahović, so sporočili na uradni spletni strani NK Maribora. Jutri ob 17. 30 čaka mariborske nogometaše tekma proti ekipi Partizani iz Tirane, ki bo prva tekma kvalifikacij za Ligo Europa.

»Vse, kar smo načrtovali, smo dosegli. Stanje je takšno, kot mora biti. Nimamo težav s poškodbami, statistika je dobra, bomo pa morali slediti našemu načinu, da bi znova poskrbeli za uspešno otvoritev sezone. Imamo kvaliteto, dovolj informacij o nasprotniku in jasno izražen cilj. Da se vrnemo domov s pozitivnim rezultatom,« je napovedal trener vijoličastih Darko Milanič.

Tekma brez televizijskega prenosa

Tekme žal ne bo mogoče spremljati v neposrednem prenosu, saj televizijske postaje niso dosegle sporazuma. Kot so sporočili iz NK Maribora pa za izvedbo spletnega prenosa na klubski strani pa nimajo lastništva pravic. Tekmo bo tako mogoče poslušati preko prenosa na Radiu City, v pisni obliki pa bo to mogoče prebrati na nkmaribor.com ter na klubskih straneh na socialnih omrežjih.