V 11. krogu Prve lige so nogometaši Mure na razprodani Fazaneriji premagali NK Maribor.


Na razprodani Fazaneriji se je danes ob 13. uri pričela tekma 11. kroga Prve lige med Muro in NK Mariborom. Polne tribune so poskrbele za dodaten navdih na igrišču, a se tekma ni končala po željah mariborskih nogometašev, saj so s 4:1 slavili nogometaši Mure.

Slika je simbolična. Foto: Marko Pigac

Za prvi gol domačih je že v deveti minuti poskrbel Nik Lorber, po tem, ko je Kolmanič nespametno podajal žogo nazaj. V 38. minuti je Bobičanec izvajal prosti strel, Handanović pa je žogo odbil v vratnico, kar je izkoristil Bošković in zabil za 2:0. Kljub temu, da so mariborski nogometaši imeli večino časa v svoji posesti, si niso pripravili nobene izrazitejše priložnosti.

Po polčasu je v slačilnici ostal Vrhovec, ki ga je na igrišču zamenjal Felipe Santos, ki je na začetku drugega polčasa poživil igro Maribora, a so vseeno imeli nogometaši Mure veliko priložnosti za zadetek. V 65. minuti je v akciji Karničnik podal žogog Kousu, ki je poslal predložek proti vratnici, za tretji gol pa je zadel Kouter.

Deset minut kasneje je po odbitku z roba kazenskega prostora Santos z natančnim udarcem mimo Obradovića zadel za 3:1. V 90. minuti pa je Bobičanec poskrbel za končni izid 4:1.

To je bil za vijoličaste prvi poraz v letošnji sezoni, še naprej pa s 24. točkami ostaja na prvem mestu lestvice.