V 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije so nogometaši Maribora v gosteh premagali Krško z 2:1.


NK Maribor je danes odigral tekmo proti Krškemu, ki so jo dobili z 2:1. Krčani so v prvi polčas odigrali pogumno, na trenutke so imeli celo pobudo na igrišču, a je prvi polčas minil brez zadetkov.

V drugem polčasu so Mariborčani pritisnili na gol Krčanov, a je bil vratar Marko Zalokar pri obrambah zanesljiv. Mariborčani so do zmage prišli v zadnjih minutah tekme.

Foto: Marko Pigac

Že v 4. minuti so imeli Mariborčani priložnost, ko je Aleksander Rajčević poskusil s strelom z glavo, kasneje pa še Luka Zahović, a je meril mimo vratnice. Štiri minute kasneje je Vršič meril z razdalje, a je Zalokar strel ubranil. Dare Vršič je bil ponovno nevaren v 19. minuti, ko je s podajo od daleč meril pred vrata nasprotnika, žoga je zgrešila napadalce Maribora, a jo je pred golom ustavil Zalokar. Nato je sledil nalet Mariborčanov, a tudi štirje koti zapored niso dali zadetka.

Krčani so bili nevarni v 30. minuti, ko je Miljan Škrbič z glavo meril mimo mariborske vratnice. V 37. minuti je sledila najlepša priložnost Krškega, ko je Maribor na sredini izgubil žogo, Škrbič je preigral mariborsko obrambo, z močnim strelom zaključil z leve in diagonalno meril malo mimo desne vratnice Jasmina Handanovića. Blaž Vrhovec v 39. minuti predolgo čakal s podajo, Dino Hotić pa je bil prekratek.

V drugem polčasu so bolje začeli gostje, močno je streljal Blaž Vrhovec, Zalokar strel ubranil, odbito žogo je prejel Zahović, a žoga je končala v kotu. Jan Mlakar v 52. minuti zadel okvir vrat, ko je poskusil s podajo, a je bil spet na pravem mestu Zalokar. Minuto zatem je so bili nevarni Krčani, a je Škrbič med preigravanjem izgubil žogo.

Zalokar je bil znova nepremagljiv v 54. minuti, ko je »pobral« oba poskusa Mitje Vilerja. Slednji je v 59. minuti meril preko vrat gostiteljev. Še en napad je minuto kasneje izvedel Zahovič, ki ni bil pozoren na Klemna Šturma, ki je dobro posredoval.

Vrhovec je v 68. minuti spet nastreljal Zalokarja. Domači trener Alen Ščulac je nato opravil dvojno menjavo, saj se je Ester Sokler poškodoval. Maribor je še poskušal, v igri imel kar štiri napadalce, Zalokar pa je zbiral obrambe. V 81. minuti je Maribor le kronal terensko premoč. Amir Dervišević je s prostega strela s kakih 25 metrov premagal Zalokarja, ki je bil tokrat prenizek za natančen strel pod prečko.

Sedem minut kasneje so Mariborčani dosegli še en gol. Marcos Tavares je v naletu podal pred gol Krškega, Zahović pa je s skrajnimi močmi še ujel žogo in zadel za 2:0.Vodstvo je vijoličaste nekoliko uspavalo v sodnikovem dodatku, ko je gostujoča obramba dovolila domačim, da so se razigrali, častni zadetek je za Krško dosegel Josip Balič, ki je lepo izkoristil podajo Luke Vekiča.
Vir: STA.