Mariborski prvak je danes v Kranju odigral zaostalo tekmo 20. kroga slovenskega nogometnega prvenstva. Kot kaže so vijolice ponovno zacvetele, tokrat proti Triglavu, ki je moral priznati premoč štajerskega nogometnega kluba, ki ga je premagal s kar petimi goli.


NK Maribor je začel tekmo obetavno in si že takoj v začetku priigral nekaj lepih šans. Do prvega zadetka na tekmi je prišlo že v 13. minuti, ko je po lepi asistenci Mlakarja gol zadel Luka Zahović. Slednji je priigral enajstmetrovko v 19. minuti, ki jo je uspešno izvedel Mlakar. Asistent prvega gola se je tako na tekmi zapisal še kot strelec. Do povišanja rezultata na 3 : 0 je prišlo v 39. minuti po zaslugi avtogola igralca Triglava Šmita. Iz prvega polčasa je potrebno izpostaviti še odlično ubranjeno enajstmetrovko Handanovića v 15. minuti.

Nogometaš NK Maribor Luka Zahovič je tudi na tokratni tekmi bil strelsko razpoložen. Dosegel je dva gola. Foto: STA

NK Maribor je nadaljeval drugi polčas v nespremenjeni postavi, pri NK Triglav pa je prišlo do menjave. Namesto Vokića je vstopil Kuhar.

NK Triglav je v 60-minuti dosegel gol, ki pa je bil razveljavljen zaradi nedovoljenega položaja. V 71-minuti kot zadnja menjava pri NK Maribor vstopi Tavares, ki že štiri minute kasneje doseže četrti gol na tekmi po podaji Mlakarja. Slednji se je ponovno izkazal s tretjo asistenco na tekmi pri golu Zahovića v 88. minuti za povišanje rezultata na končnih 5 : 0.