Najboljši egiptovski nogometaš Mohamed Salah, ki še okreva po poškodbi rame, se je pridružil treningu egiptovske izbrane vrste v Kairu v soboto zvečer, a ni treniral, poroča francoska tiskovna agencija AFP.


Zvezdnik Liverpoola, ki se je poškodoval med prvim polčasom finala lige prvakov proti Real Madridu, se je pojavil na zadnjem treningu reprezentance pred odhodom v Rusijo oblečen v reprezentančni dres, vendar je trening nato preživel v klepetu s strokovnim osebjem na polovici igrišča.

Trening si je prišlo ogledat nekaj tisoč navijačev, ki so glasno pozdravili Salaha in ostalo reprezentanco, še poroča AFP. Sedemkratni afriški prvaki bodo v Rusiji tretjič nastopili na svetovnem prvenstvu, Salah pa je ključen del moštva.

Nogometaš Liverpoola Mohamed Salah. Foto: STA

Egiptovska nogometna zveza je že konec maja napovedala, da bo njegovo okrevanje trajalo tri tedne, za zdaj pa ni sporočila novih podrobnosti. To bi pomenilo, da skoraj zagotovo ne bo nared za prvo tekmo Egipta, ki bo 15. junija proti Urugvaju.

Egiptovski tabor tako lahko upa, da bo Salah nared že štiri dni pozneje za tekmo z Rusijo, prepričani pa so, da bo igral 25. junija na zadnji tekmi skupine A proti Savdski Arabiji.

Glavni zdravnik reprezentance Mohamed Abu al Ela je v soboto za televizijsko mrežo ON Sport TV dejal, da bo o Salahovi pripravljenosti več znanega v naslednjih dneh.