Mariborske nogometaše zvečer čaka prva tekma tretjega kroga kvalifikacij za Ligo Europa.


Nogometaši NK Maribora se bodo danes ob 20.45 po našem času pomerili proti Rangersem za play-off Lige Europa. Kot je poudaril Darko Milanič je prihod v Glasgow prinesel dodaten navdih in vzbudil tudi posebne občutke, saj so prav v Glasgowu doživeli prvi evropski trenutek v novejši zgodovini NK Maribora. Zavedajo pa se, da jih čaka trd in neizprosen boj.

Vijoličasti na včerajšnjem treningu. Foto: Facebook NK Maribor,

»Tekmeci bodo izjemno motivirani, poznamo njihovo miselnost, še posebej na domačem terenu, kjer so zmeraj maksimalno usmerjeni v napad. Ni velike razlike v pripravi na tekmo zaradi preteklosti. Jurišali bodo proti našim vratom, na to smo pripravljeni,« je povedal Milanič.

Trener je še poudaril, da imajo strategijo, kako priti domov s pozitivnim rezultatom, ki jim bo omogočal napredovanje. Morali bodo biti v prepoznavni evropski podobi, da jih bodo lahko onemogočili, so sporočili na uradni klubski spletni strani.

Tavares bi rad ponovno zadel

Po včerajšnjem treningu je sledila novinarska konferenca na Ibroxu, na kateri je bil prisoten tudi kapetan Marcos Tavares, ki je povedal, da ima na Škotsko lepe spomine in ni skrival želje, da bi rad v Glasgowu ponovno zadel. Vendar je najpomembnejše, da bodo kot ekipa znova uspešni.

»Zdaj imamo neprimerno več izkušenj. Verjamem, da smo boljši, kot smo bili takrat. Imamo velik motiv, neizmerno energijo in želimo pozitiven rezultat,« je Tavares povedal o primerjavi gostovanja na Ibroxu leta 2011 in danes.

Minilo je 7 let. Nazaj na Ibrox, z isto željo.#MiSkupajEnoSmo #VednoNaPuno #EuropaLeague

Gepostet von NK Maribor am Mittwoch, 8. August 2018