Selektor slovenske nogometne reprezentance Tomaž Kavčič je na Brdu pri Kranju sporočil seznam igralcev, na katere računa na prijateljski tekmi s Črno goro. Med igralci so tudi trije nogometaši iz NK Maribora.


Selektor slovenske nogometne reprezentance Tomaž Kavčič je na Brdu pri Kranju obelodanil seznam igralcev, na katere bo računal na prijateljski tekmi s Črno goro, ki bo 2. junija v Podgorici. Ob številnih manjkajočih standardnih članih na seznamu ni Valterja Birse, ki je končal reprezentančno pot.

To je seznam slovenske nogometne reprezentance za prijateljsko tekmo s 🇲🇪#SrceBije

Gepostet von Nogometna zveza Slovenije am Mittwoch, 23. Mai 2018

»Z Birso sem se pogovoril, to je povsem njegova odločitev. Za to se je odločil zaradi obveznosti v klubu. Je njegova odločitev, ki jo sprejemam in spoštujem. Zahvalil bi se mu za vse, veliko je dal slovenskemu nogometu,« je Kavčič pokomentiral slovo Birse, ki bi sicer bil na seznamu.

Na tem ni niti prvega vratarja Jana Oblaka in Josipa Iličića, ki imata težave s poškodbami. Ni niti nogometašev iz druge italijanske lige, ki se še borijo za preboj v prvoligaško tekmovanje (Jure Balkovec, Aljaž Struna, Aleš Krajnc in Leo Štulac), so pa zato nekateri novi igralci, tudi napadalec Maribora Luka Zahović, ki spomladi v domačem prvenstvu kaže izjemno učinkovitost ter še dva nogometaša Maribora, Martin Milec in Amir Dervišević.

Pred potjo v Celje novica z Brda: imamo 3 članske reprezentante. Znova na seznamu Martin Milec, prvič pa Luka Zahović in Amir Dervišević. Tekma s Črno goro bo 2.6. v Podgorici.#MiSkupajEnoSmo

Gepostet von NK Maribor am Mittwoch, 23. Mai 2018

Kljub okrnjeni zasedbi si Kavčič na tekmi v Črni gori želi precej boljšo in bolj borbeno predstavo kot na svojih prvih dveh tekmah, ki ju je končal s porazoma proti proti Avstriji in Belorusiji.

Vir: STA.