Sobotni derbi med Mariborom in Olimpijo ni razočaral. Kvečjemu so lahko razočarani Mariborčani, ki so izpustili vodstvo v drugem polčasu in izgubili derbi, ki bo morda odločal zmagovalca letošnje sezone 1. SNL.


Gledalci na polnem stadionu in za televizijskimi ekrani so lahko uživali v čudovitem vzdušju Ljudskega vrta, na tekmi polni golov, odprte igre in strelov na gol.

Nabito poln Ljudski vrt.

Mariborski navijači so se potrudili z odlično koreografijo, niso pa manjkale niti bakle in glasno navijanje. Kljub optimizmu na mariborski strani so ravno Mariborčani prvi doživeli šok, ko je le nekaj minut po začetku povedla Olimpija. Vendar je Maribor hitro odgovoril z golom Zahovića v 12. minuti. Zahović je tudi bil strelec drugega gola v 52. minuti, s katerim je Maribor prvič povedel na derbiju.

A igralci Olimpije se niso predali in v 74. minuti izenačili. Handanović je storil prekršek nad igralcem Olimpije v kazenskem prostoru, po tem, ko je mariborska obramba zaostala pri hitrem protinapadu Ljubljančanov, verjetno zaradi slabo načrtovane ofsajd pasti. Kazenski strel je uspešno izvedel Mariborčan pri Olimpiji, Rok Kronaveter.

Vse je kazalo, da se bo večni derbi končal z neodločenim izidom. Vendar je v 90. minuti Olimpija izvedla protinapad, v katerem je z glavo zadel Andres Vomberger po slabem posredovanju Šulerja.

Brez bakel ni pravega derbija.

Olimpija ima sedaj dve točki prednosti in usodo v svojih rokah, Maribor pa mora zmagati na obeh preostalih tekmah in upati na spodrsljaj Olimpije.