Cristiano Ronaldo zagotovo sodi med glavne zvezdnike, ki bodo nastopili na svetovnem nogometnem prvenstvu v Rusiji. Zaradi popularnosti je tarča nadležnih oboževalcev, zaradi svoje slave pa je večkrat upodobljen v grožnjah džihadistične vojaške skupine Isis. Zato sta ob zvezdniku vedno dva čuvaja, eden je v prostem času bikoborec drugi pa borec MMA.


Varnostnika že dalj časa skrbita za varnost portugalskega nogometaša. Njegov hrbet in družino sta že varovala v finalu lige prvakov v Kijevu konec maja. Na finalni tekmi je eden varoval zvezdnika Reala, drugi pa je ves čas sedel ob strani dekleta oziroma mame enega izmed štirih otrok Ronalda, Georgine Rodriguez.

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo. Foto: Xinhua/STA

Nuno Marecos ima dolgoletni vojaški staž kot padalec, v prostem času pa je bikoborec ali forcado, kot jim pravijo na Portugalskem, kjer bikoborbe potekajo nekoliko drugače kot na primer v Španiji. Njegova vloga v areni je prijeti bika, da ga ostalih sedem bikoborcev ukroti.

Goncalo Salgado je poklicni borec mešanih borilnih veščin in ob Ronaldu preživi večino časa. Skrbi za njegovo varnost tako v Madridu kot na počitnicah in ostalih izletih.